Bilder

Lasergravyr

Vad innebär Lasergravyr?

Lasergravyr är en vanlig metod för märkning, särskilt på metallprodukter. Det är inte bara effektivt för märkning, utan det är också ett miljövänligt alternativ eftersom det inte kräver tillsats av några kemikalier; istället avlägsnas materialet.

Lasergravyr ger produkter en exklusiv och permanent märkning som inte kan tvättas bort. Dessutom kräver denna metod varken för- eller efterbehandling.

Hur fungerar Lasergravyr?


Vid lasergravyr smälter och förångas ytan på materialet med hjälp av en laserstråle. Detta skapar en fördjupning i materialet som kallas gravyr.

Vilka material kan graveras?


Med en lasermaskin kan du gravera eller skära i olika material, inklusive trä, papper, textil, glas, plast och metall.

Exempel på vad vi vanligtvis graverar inkluderar kundloggor på termosmuggar, pennor och namnskyltar.

Hur går en gravyrprocess till?


För att genomföra en gravyr skickas motivet eller texten du vill gravera till en gravyrprogramvara. Denna programvara styr sedan lasergravyrmaskinen, som utför gravyren på den önskade produkten.

Det är viktigt att notera att inte alla produkter är graveringbara, men många kan bearbetas med denna teknik. Gravyr är ett miljövänligt och hållbart alternativ för märkning som ofta kostar något mer än traditionell tryckning. Men till skillnad från tryck kan en graverad yta tåla slitage och rengöring utan att märkningen påverkas. Det går även att skapa personliga gåvor genom att gravera namn, något som uppskattas av många.

Vill du ha mer information?

robin_norback1.png

Robin Norbäck, Försäljning / Produktion

Jag är din kontaktperson i frågor om skyltar, bildekor & tryck. Lämna din kontaktinfo så kontaktar jag dig för att lämna ett förslag.

Telefon: 0767637919
E-post:

Låt oss kontakta dig!